Ayrıntılar geliyor…
Bir Cevap YazSon dakika: Köprü, otoyollar ve toplu ulaşım ücretsiz oldu

Van’ın Başkale ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde kaydedildi.
Küresel ekonomide merkantilizme dönüş mü yaşıyoruz? Artan tarifeler, korumacı politikalar ve döviz müdahaleleri ile II. Dünya Savaşı sonrası küreselleşme dönemi…
JPMorgan, Trump yönetiminin bu hafta duyurduğu yeni gümrük tarifelerinin ABD ekonomisini resesyona sürükleyeceğini öngördü. Bankanın baş ekonomisti Michael Feroli, büyüme beklentilerini negatife çekerken, işsizlik oranının da yükseleceği uyarısında bulundu. JPMorgan’ın ardından Barclays, Citi ve UBS gibi diğer büyük yatırım kuruluşları da ABD büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Ekonomistler, korumacı politikaların istihdam ve yatırımlar üzerinde baskı yaratacağını ve resesyonun kaçınılmaz hale gelebileceğini ifade ediyor.
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın otomobil ithalatına yönelik yeni tarife kararları, ticaret savaşlarını daha da derinleştirme riski taşıyor. Gelecek hafta açıklanacak karşılıklılık esaslı tarifeler ve ABD’deki istihdam verileri, piyasaların risk algısını şekillendirecek. Ayrıca, Avrupa ve Asya borsaları da negatif bir seyir izlerken, yurt içinde enflasyon verileri yatırımcıların dikkatle takip edeceği gelişmeler arasında yer alıyor.
Morgan Stanley, küresel piyasalardaki dalgalanmalara rağmen, ilk çeyrekte hisse senedi alım satım gelirlerinin yüzde 45 artmasıyla tahminleri aşarak 17,74 milyar dolar gelir elde etti. Banka, hisse başına 2,60 dolar kar açıklarken, analistler 2,20 dolar kar ve 16,58 milyar dolar gelir bekliyordu. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla karlılık ve gelirlerde belirgin bir artış sağlandı.